La oss bli hjemme

La oss bli hjemme

Hver av våre sesongbaserte samlinger, som kommer to ganger om året på våren og høsten, har sin egen historie å fortelle. Hver og en er litt annerledes - enten det er en historie med en bestemt farge, som vårens 2019 Flax Blue, av en idé, som høsten 2019s 'uttalelser', eller av en tid og et sted, for eksempel høsten 2018 er en ode til søndag '- men de er alltid et annet kapittel i historien om tidløshet og ansett håndverk. Høstens 2020 historie er både den samme og, ikke overraskende, helt annerledes i like stor grad. Det er en historie om et år som ingen andre - et livsendrende, hjerteskjærende år - og om livet på den andre siden.

Verden har nettopp skiftet på sin akse. Men mens vi har funnet våre nye lagre, har vi også lært hvordan vi kan revidere rutinene våre, revurdere våre prioriteringer og omdefinere heltene våre. Vi tenker om igjen på livene vi en gang kjente.

Og det har vært det beste med det. Vi ser på dette endrede landskapet med undring og nye muligheter. Vi oppdager hvor mye av det som er det samme og likevel mer dyrebar, vakrere enn noen gang før. Når september starter, lurer vi på om den lave høstsolen, på sitt mykeste og mest gyldne punkt i året, noen gang har følt seg mer som en bekreftelse på alt som er bra og viktig.

Hjemmene våre, en gang bakteppe til alt frem og tilbake i våre liv, er nå hjertet i alt vi holder mest av. De er sikkerhet og trøst, en pålitelig og urokkelig grunn å stå på. En kjent venn som, selv om karakteren deres er i stadig endring og ikke uten mangler, er vi nå klar over, standhaftige og helt fantastiske i våre øyne. En som har holdt ut, uansett.

Det er den kjennskapen, den konstansen og den påliteligheten som fremdeles ligger i hjertet av alt vi gjør på Neptun. Vår høsthistorie fortsetter der vi slapp før verden endret seg; vi har opprettet de nye kolleksjonene våre sakte og omtenksomt, og hentet våre tegn fra arvestykker og antikviteter. Vi har bygget dem av materialer som snakker om alt som er prøvd og sant: tømmer, hvis styrke har blitt bevist i århundrer; lin og ull, som forbinder oss med landet og dets eldgamle rytmer; bronse og steintøy, hamp og jute, alt forteller historier om håndverk og kreativitet som har stått motstandsdyktig mot tidens teste. Og vi har farget dem med de trøstende, berikende nyanser av jorden: de som er rolige, innhyllende, oppvarmende.

Fordi vi tror at god design aldri blir gammel. Og nå som denne slowmotion-versjonen av livet har gitt oss en bedre følelse av hva som gjør og ikke betyr noe, vil heller ikke de tingene som gir oss størst lykke.

Naturen til å inspirere oss. Folk å elske. Og et sted å ringe hjem.